Winterfest, het meest lokale muziekfestival van Den Haag, kondigt eerste namen aan


Daar zijn ze dan: de eerste veertien namen van Winterfest! Tijdens het festival op zaterdag 29 februari 2020 tovert Popradar al haar oefenruimtes om tot kleine popzalen met een enorme verscheidenheid aan genres. Met meer dan vijftig optredens in vijftien ruimtes is Winterfest hét grootste binnen festival van Den Haag. 

De veertien acts die vandaag zijn aangekondigd zijn: Rosie, Drunktank, Loco/Motive, ROOS, Holbeck, I’Am Lotus, Dirty Frank and the White Russians, The Upper Shelves, The Limiters, Alison’s Fall, Black Silence, Rise Of The Wood, DiTCH en Valice.

Muzikale tsunami
Van metal tot urban en van indierock tot jazz: Winterfest programmeert een muzikale tsunami aan opkomend talent in alle denkbare genres. Alle ruimtes in en rond het historische pand te Loosduinen worden gevuld met muzikaal programma. Zo kun je discodansen in de Kapel, crowdsurfen in het café en op adem komen bij een vuurkorf met akoestische tunes van singer-songwriters. Popradar werkt ook dit jaar samen met diverse organisaties binnen de Haagse muziekscene. Zo is er bijvoorbeeld een Talent Stage waar diverse muziekscholen (o.a. ROCKIT, Popschool Remco Visker, YMCA bandcoaching en Ready to Play) hun topacts presenteren. ’s Avonds verbouwt Haags hip-hop collectief 54 FEST dezelfde ruimte tot een urban broedplaats.

Voor ambitieuze muzikanten organiseert Popradar Music Support een aantal interessante activiteiten, zo kun je bijvoorbeeld je biografie en perskit vormgeven bij workshop De Bio Fabriek en je nieuwe demo’s pitchen bij een panel van professionals tijdens Drop It Like It’s Hot.

Gratis toegankelijk
Winterfest vindt plaats op zaterdag 29 februari om 14.00 en eindigt om 02.00. Het programma van Winterfest bestaat uit vijftig acts; de rest van de line-up wordt de komende periode wekelijks online bekend gemaakt. Meer informatie vind je op www.popradar.nl/winterfest of het Facebook evenement. Winterfest is gratis toegankelijk!

Popradar Den Haag
Winterfest wordt georganiseerd door Popradar Den Haag. Popradar zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen de stad. De organisatie beheert het grootste repetitieruimtecentrum van de stad en creëert nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en artiesten met Popradar Music Support.