Reserveer je oefenruimte online!

Haagse Popweek 2018

Over de Haagse Popweek

Tijdens de Haagse Popweek van 19 t/m 27 oktober 2018 vragen we een week lang aandacht voor Haags opkomend poptalent. We stallen alles wat er momenteel speelt op het gebied van genres als pop, rock, indie, singer-songwriter, urban/hiphop en elektronica voor je uit. Daarnaast staat talentontwikkeling centraal. Zo kun je als muzikant deel nemen aan verschillende seminars, workshops, masterclasses of netwerkmeetings die je worden aangeboden door Music Support.

Laat tijdens de Haagse Popweek je demo beoordelen door een panel van deskundigen of doe mee aan de Meet The Pro sessie van Popunie. Leer alles over recording en het produceren van beats. Nog nooit een instrument aangeraakt? Bij Ready2Play leer je de fijne kneepjes van het musiceren.

Als muziekliefhebber valt er volop nieuw talent te ontdekken tijdens het Haags Popweekend. Op vrijdag begeef je je onder de radar in het Popdistrict op en rond de Grote Markt met acts die je gezien moet hebben voor het te laat is. Zaterdag gaan we d'r met een knal uit in het Paard met hét Haags talent dat je morgen op 3FM hoort en de Haagse Popprijzen. Afteren doen we in het Paardcafé met een niet te missen jamsessie.

Klik hier voor het Facebook evenement

Haagse Popprijzen

Stem op het Beste Haagse Initiatief!

Er zijn zoveel initiatieven in de stad die ontzettend goed bezig zijn, dat we vinden dat ze je aandacht even verdienen. Daarom blazen we de Popprijs voor het Beste Haagse Initiatief nieuw leven in! Je kunt vanaf nu stemmen op onderstaand rijtje en we lichten onze keuze voor de nominatie gelijk even voor je toe.

Stemmen kun je trouwens hier.

Het Magazijn
De nieuwe donkere club in de kelder onder Bleyenberg aan de Grote Markt bestaat nog maar een jaar en loopt als een trein. De programmering is sterk, de sfeer is Berlijn-ish en het licht gaat pas aan als het buiten al licht is. 

De Skooltainer
Het Life I Live festival biedt jonge, ambitieuze Haagse acts de kans om die nach te spelen op het Skooltainer podium. De muzikanten worden voorbereid door middel van een coachingtraject en maken waardig deel uit van het Life i Live programma. 

Sniester
Het eigenwijze popfestival dat onbekende parels en opkomende acts programmeert in alle hoeken en gaten van ons centrum is inmiddels een gevestigde naam in de nationale scene. Sniester trekt publiek en professionals uit het hele land en heeft nog nooit teleurgesteld. 

GUAP
Urban / hiphop platform GUAP weet elke maand weer de sickste nieuwe acts te vinden in onze stad en te programmeren tijdens haar GUAP nights in het Paardcafé (op vrijdag 26 oktober tijdens de popweek voor 1 keer in het Magazijn!). 

MINK Records
Haagse labeleigenaresse Marieke Mckenna slaat met haar indielabel bruggen tussen Den Haag, de rest van Nederland en de UK en zet zich keihard in voor haar roster (o.a. The Hazzah, The Mighty Breaks en The Stangs). 

Pollux Music Studio's
Iedereen heeft onbewust wel eens iets gehoord wat in de Pollux Studio is geproduceerd, dat is een feit. Initiatiefnemers Robin Veldman en Wieger Hoogendorp schrijven en produceren al jaren voor grote en opkomende artiesten zoals Steen, Caro Emerald, Lou Vega en vele anderen en betrekken altijd lokale artiesten bij het proces. 

De Haagse Nachtburgemeester & De Haagse Nachtraad
De verkiezingen voor de nieuwe Haagse nachtburgemeester hebben nogal wat stof doen opwaaien. Nu de gemoederen weer gezakt zijn zien we helder in dat Sjoerd van Schuylenburch, Zoë van Eldik en de complete Haagse Nachtraad onverstoord hard doorwerken aan een beter nachtleven in onze stad. 

De stembussen sluiten op woensdag om 23.59u.

Stem op de Popradar Music Support Award!

PATS BOEM! Daar gaat ie weer. We kunnen weer stemmen op de lokale act die het afgelopen jaar de meeste indruk op ons heeft gemaakt, die komend jaar een extra steuntje in de rug verdient en waarvan we zeker weten dat ze het ver gaan schoppen. De nominaties voor de Popradar Music Support Award zijn bekend!

De winnaar krijgt voor €1000 Popradar Music Support begeleiding, da's niet niks toch? Hier komen de eerste genomineerden: Niko, The Hazzah, Banana Savannah, Pyke, SpeakEasy, Jack Faded, G.O.D, Ava Nova, Cookhouse en Vrou.ka. Staat je favoriet er niet bij? Je kunt ook zelf een suggestie opgeven!

Stemmen doe je via deze link.

Popradar Music Support is de organisatie waar talentvolle Haagse muzikale acts en muzikanten kunnen aankloppen voor advies en ondersteuning. Music Support is in 2017 ontstaan vanuit de behoefte om de verschillende facetten van de lokale popscene te helpen ontwikkelen. Haagse artiesten van amateur tot professional kunnen terecht bij Music Support voor kennis, contacten, lokaal/nationaal netwerk en in sommige gevallen ook financiële ondersteuning.

De stembussen sluiten op woensdag om 23.59u.

Seminars

Maandag 0000

Maandag 0000

Shows