Reserveer je oefenruimte online!

Haagse Popweek 2019

Over de Haagse Popweek

Tijdens de Haagse Popweek van 19 t/m 27 oktober 2018 vragen we een week lang aandacht voor Haags opkomend poptalent. We stallen alles wat er momenteel speelt op het gebied van genres als pop, rock, indie, singer-songwriter, urban/hiphop en elektronica voor je uit. Daarnaast staat talentontwikkeling centraal. Zo kun je als muzikant deel nemen aan verschillende seminars, workshops, masterclasses of netwerkmeetings die je worden aangeboden door Music Support.Laat tijdens de Haagse Popweek je demo beoordelen door een panel van deskundigen of doe mee aan de Meet The Pro sessie van Popunie. Leer alles over recording en het produceren van beats. Nog nooit een instrument aangeraakt? Bij Ready2Play leer je de fijne kneepjes van het musiceren.

Als muziekliefhebber valt er volop nieuw talent te ontdekken tijdens het Haags Popweekend. Op vrijdag begeef je je onder de radar in het Popdistrict op en rond de Grote Markt met acts die je gezien moet hebben voor het te laat is. Zaterdag gaan we d'r met een knal uit in het Paard met hét Haags talent dat je morgen op 3FM hoort en de Haagse Popprijzen. Afteren doen we in het Paardcafé met een niet te missen jamsessie.

Klik hier voor het Facebook evenement

Haagse Popprijzen

San Holo, Niko en Sniester winnen Haagse Popprijzen

De Haagse Popprijzen zijn in het Paard uitgereikt tijdens de Haagse Popnacht, de afsluiter van de Haagse Popweek. San Holo heeft de Haagse Popprijs gewonnen. De Popradar Music Support Award is voor Niko en festival Sniester van de Grote Markt en Het Paard gaat naar huis met de prijs voor Beste Haagse Initiatief.

San Holo, de winnaar van de Haagse Popprijs, werkt voornamelijk solo. Hij is producent en gitarist en tourt met zijn muziek over de hele wereld. Hij heeft miljoenen luisteraars op Spotify en heeft net een album uitgebracht. Hij is op dit moment absoluut een van de meest succesvolle artiesten uit uit onze regio.

Het eigenwijze popfestival Sniester programmeert onbekende parels en opkomende acts in alle hoeken en gaten van het centrum. Het is inmiddels een gevestigde naam in de nationale scene. Sniester trekt publiek en professionals uit het hele land en heeft nog nooit teleurgesteld.

Popradar Music Support
Winnaar van de Popradar Music Support Award Niko gaat naar huis met €1000 aan ondersteuning via Popradar Music Support. Dat is de Haagse organisatie waar talentvolle lokale muzikale acts en muzikanten kunnen aankloppen voor advies en ondersteuning. Artiesten van amateur tot professional kunnen terecht bij Music Support voor kennis, contacten, lokaal/nationaal netwerk en in sommige gevallen ook financiële ondersteuning. 

Niko maakt rauwe, dansbare en licht melancholische indie rock. De band wisselt hoekige riffs af met catchy refreinen en memorabele, cynische teksten die gebracht worden met een goeie dosis slack en ironie. De band heeft er een mooi jaar op zitten met optredens op oa Grasnapolsky, Motel Mozaique, Bevrijdingsfestival Wageningen, Misty Fields en De Parade en was al te horen op 3FM.

Genomineerden
Op de Popradar Music Support Award en de prijs voor Beste Haagse Initiatief kon de afgelopen weken gestemd worden. Andere genomineerden waren Het Magazijn, de Skooltainer van The LIFE I LIVE, GUAP, Mink Records, Pollux Music Studio's, Nachtburgemeester Den Haag & de Haagse Nachtraad, The Hazzah, Banana Savannah, Pyke, SpeakEasy, Jack Faded, G.O.D, AVA NOVA, Cookhouse Music en Vrou.ka. Er zijn ruim 5000 stemmen uitgebracht op de Haagse Popprijzen.  

De Haagse Popweek wordt georganiseerd door Popradar Den Haag, voorheen Haags Pop Centrum. Popradar zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen de stad. De organisatie beheert het grootste repetitieruimtecentrum van Den Haag en creëert nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten met Popradar Music Support.

Seminars

Shows