De Haagse Popweek 2020!

Vorig jaar kon je tijdens de Haagse Popweek kennismaken met een killer serie aan nieuwe acts bij onder andere De Bureaushow, GUAP Night en Talent Night Online. O, o radio en Radio Tonka draaiden overuren, schrijf- en recording skills pakte je mee bij een van de Music Support Workshops en je nieuwe track kon je pitchen bij Drop It Like It’s Hot. Professioneel speeddaten kon met een selectie van het neusje van de zalm der Nederlandse muziekindustrie, één op één en virusproof via ZOOM. 

En wat is een popweek zonder afsluiting in het PAARD? Op 25 oktober presenteerden we tijdens De Haagse Popnacht een superluxe latenightshow met een waanzinnige popquiz, de uitreiking van de Haagse Popprijzen, een Agga Allstar huisband (een beetje zoals The Roots bij The Tonight Show starring Jimmy Fallon, maar dan wat beter) en een selectie van onze eigen ‘Beste Zangers van Den Haag’. De winnaar van de popquiz gaat naar huis met een prijzenpakket waar de crisis nog geen invloed op heeft gehad.


Binnenkort maken we bekend wat we in 2021 voor jullie in petto hebben! 

Programma

Zaterdag 24 oktober 2020
Online

Professioneel Speeddaten

Online gesprek met Lotte Sterk, Pien Feith, David Koster, Marieke McKenna & Rakesh Kanhai tijdens de Haagse Popweek
Zondag 25 oktober 2020
PAARD

Haagse Popnacht live-stream

Late Night Show met o.a. Popquiz, Haagse Popprijzen en de Beste Zangers van Den Haag

Haagse Popprijzen

Haagse Popprijzen 2020

De categorieën waarop men kon stemmen waren: Beste Initiatief, Beste Release (ep/album), Beste Videoclip en de Music Support Award: een prijs ter waarde van €1000 voor de Haagse muzikale belofte van 2020. Ook werd de Haagse Popprijs uitgereikt aan de act die volgens de sector de grootste stappen heeft gezet het afgelopen jaar.

in 2019 won Goldband de Music Support Award, Zeehelden Festival ontving de prijs voor Beste Initiatief en Son Mieux nam De Haagse Popprijs mee naar huis.

De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de Haagse Popnacht livestream op 25 oktober in het PAARD.

Winnaars: 

MUSIC SUPPORT AWARD: Juulz

Beste Release (album/EP): Goldband - Van de Roulette naar de Doublet

Beste Videoclip:  Goldband - Ja Ja Nee Nee

Beste Initiatief:  Meet The Urban Pro's (GUAP, Cultuurschakel en PAARD)