Reserveer je oefenruimte online!

Info & contact

Nieuws

Vacatures

VACATURE: Medewerker Publiciteit & Marketing (senior)

De organisatie
Popradar Den Haag zorgt voor een levendige en diverse popscene in de regio Den Haag. Het biedt repetitieruimtes, podia, events, talentondersteuning en behartigt de belangen van Haagse muzikanten en draagt zo bij aan een bloeiende Haagse popscene. Popradar ondersteunt iedereen die zijn of haar muzikale talent wil ontdekken en ontwikkelen, ongeacht stijl en niveau.  

Popradar beheert het grootste repetitieruimtecentrum van Den Haag. De locatie in Loosduinen beschikt over 20 repetitieruimtes, een professionele geluidsstudio, verschillende les- en presentatieruimtes, het Radar Café met wekelijks programma en de grote Radarzaal. Onder de naam Music Support wordt een breed aanbod gerealiseerd voor muzikanten, ambitieuze popacts van alle genres, producers, songwriters, coaches, liefhebbers, beleidsmakers, initiatiefnemers en poporganisaties. Jaarlijks organiseert Popradar in samenwerking met (culturele) partners uit de stad de Haagse Popweek. Popradar heeft in totaal 25 medewerkers (15 fte) in dienst. Daarnaast zijn circa 60 vrijwilligers bij de organisatie betrokken.  

Functie
De medewerker Publiciteit en Marketing zorgt er voor dat Popradar en het activiteitenaanbod (Music Support en verhuur) onder de aandacht van het publiek wordt gebracht. In nauwe samenwerking met de afdeling verhuur en programma wordt een marketingplan opgesteld dat richting geeft aan de marketing van Popradar.  

Jij weet welke kanalen geschikt zijn voor welke doelgroep. De muzikanten in en om Den Haag weet jij te bereiken, het publiek dat op hun optredens afkomt is jou bekend. Onder jouw leiding wordt een goede planning opgesteld, met duidelijke taakverdeling. Je geeft leiding aan een klein PR-team van een medewerker en stagiairs. Je doet onderzoek, monitort de campagnes en blijft de marketing van Popradar verbeteren.  

Popradar zoekt een medewerker met een brede interesse in popmuziek. Pop, rock, hiphop, soul, urban, r&b, elektronische muziek, metal, indie, underground, jazz en wereldmuziek: in ons pand is ruimte voor iedereen die muziek wil maken. Popradar stimuleert inclusiviteit met een breed aanbod en de samenwerking met diverse organisaties. In ons programma zoeken wij iedereen met muzikale ambities ongeacht leeftijd, niveau, gender of culturele achtergrond. De medewerker publiciteit en marketing is iemand die dat brede publiek weet te bereiken.

Wij vragen
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Relevante HBO-opleiding of minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit met de rol van Popradar in het popnetwerk;
 • Minimaal basiskennis van Adobepakket en relevante software ;
 • Op de hoogte van trends en ontwikkelingen op het gebied van cultuur, muziek, marketing en communicatie;
 • Communicatief vaardig, zowel in spreken als schrijven;
 • Bij voorkeur woonachtig in Den Haag of omgeving.
Wij bieden
 • Een werkplek in een professionele en informele werksfeer binnen een hecht team;
 • Veel vrijheid, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief;
 • Een functie van 28-32 uur per week;
 • Salaris afhankelijk van expertise en ervaring volgens AVR;
 • Er wordt gestart met een jaarcontract dat, bij goed functioneren, na 1 jaar wordt omgezet in een vast dienstverband. Popradar heeft een eigen ArbeidsVoorwaardenReglement (AVR), waarin onder meer zaken als salaris, arbeidsvoorwaarden, medezeggenschap en inspraak zijn geregeld.
Enthousiast? Stuur je motivatie en cv voor zondag 17 november naar vacature@popradar.nl ovv sollicitatie medewerker Publiciteit en Marketing. Ook voor vragen of meer informatie kun je hier terecht. Informatie over Popradar is te vinden op www.popradar.nl en via onze social mediakanalen.

Over ons

Popradar Den Haag, het voormalig Haags Pop Centrum, is een organisatie die zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen Den Haag. We beheren het grootste repetitieruimtecentrum van Den Haag en creëren nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten.

Op de locatie in Loosduinen beschikken we over 20 repetitieruimtes, een professionele geluidsstudio, verschillende les- en presentatieruimtes, het Radar Cafe met wekelijks programma en de grote Radar Zaal die je kunt huren voor optredens, feesten en meetings. Daarnaast worden er muzieklessen en bandcoaching gegeven door onder andere Ready To Play en Drumschool Stefan van de Brug.

Haagse acts kunnen bij Music Support aankloppen voor advies en (financiële) ondersteuning binnen hun route naar verdere ontwikkeling. We verbinden muzikanten, coaches, boekers, producers, publiek, beleidsmakers, initiatiefnemers en poporganisaties met elkaar.

Jaarlijks organiseren we de Haagse Popweek, een lokaal popfestival in de stad. Tijdens de Herfstvakantie vragen we een week lang aandacht voor Haags opkomend poptalent. De Haagse Popweek fungeert als een etalage van wat er momenteel speelt op het gebied van genres als pop, rock, indie, singer-songwriter, urban/hiphop en elektronica en is ook een week waarin talentontwikkeling centraal staat.

We beheren het alternatieve muziekplatform SuBmarine, dat altijd op zoek is naar nieuwe alternatieve muziekstromingen. SuBmarine is een laboratorium voor spannende, grensverleggende en nieuwe undergroundprojecten en begeeft zich op onbekende muzikale terreinen.

Muziekscholen

Ready To Play

In ons oefencentrum is Ready To Play de ontmoetingsplaats voor alle muzikanten. Hier ontmoet je andere muzikanten om mee in een band te spelen, samen optredens te regelen en om mee te jammen. Vergroot je netwerk en maak gebruik van al hun optreedmogelijkheden, bandcoaching, lessen, workshops en nog veel meer! Er worden lessen en workshops gegeven aan gitaristen, vocalisten, songwriters, basgitaristen, toetsenisten, drummers en bands in een enthousiaste omgeving met inspirerende coaches.

Veel bands en songwriters in Den Haag zijn reeds ondersteund door Ready To Play. Je krijgt les van bekende en/of geschoolde muzikanten die actief zijn in de professionele muziekwereld. Ready To Play heeft inmiddels ook al een flink aantal talenten met succes voorbereid op het toelatingsexamen voor conservatoria en andere muziekopleidingen voor beroepsmuzikanten. Ready To Play is de snelst groeiende organisatie op het gebied van muziekeducatie. Nieuwsgierig van wie je les krijgt? Check ons team.

Meer informatie? Bezoek de website van Ready To Play!

Drumschool Stefan van de Brug

Drumschool Stefan van de Brug is al jaren een van de populairste drumscholen van de regio. Sinds 2014 is de drumschool volgens lezers van de Slagwerkkrant een van de beste van de Benelux. Bij Drumschool Stefan van de Brug wordt 7 dagen per week privéles gegeven en worden regelmatig workshops en leuke uitjes georganiseerd.  

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek de website van Drumschool Stefan van de Brug.


Happy Horns

Happy Horns is al 20 jaar actief in het muziekonderwijs. Pim van der Hust verzorgt saxofoonlessen die worden gegeven in Popradar Den Haag. Ontspannen maar zorgvuldig wordt je de kunst van het musiceren bij gebracht aan de hand van moderne lesmethodes en meespeel cd's. De lessen zijn een half uur per week en dan leer je noten lezen, ritmiek, ademtechniek, maar ook aspecten als gehoortraining, harmonieleer en improvisatie krijgen de volle aandacht. De kosten zijn €75,- per maand, bel voor een proefles naar 0624766579 of mail happyhorns@casema.nl.

Vrijwilligers

Word vrijwilliger bij Popradar!

Wist je dat we bij Popradar op verschillende plekken met vrijwilligers werken? Je kunt bij ons ervaring op doen achter de bar, schoonmaak, de geluidstafel, op publiciteit en als fotograaf.

Daar krijg je leuke dingen voor terug: je werkt in een leuk en gemotiveerd team, je mag gratis gebruik maken van onze oefenruimtes, we organiseren regelmatig een borrel voor je, je krijgt een aantal consumptiebonnen en een vrijwilligersvergoeding per dienst en het leukst van alles: je bent de hele tijd met muziek bezig!

Als vrijwilliger bij Popradar krijg je ook de kans om ervaring op te doen op het gebied van evenementenorganisatie en op verschillende Haagse festivals zoals Sniester, Parkpop, SuBmarine, de Haagse Popweek en Winterfest.

Neem voor meer informatie contact op met Anne via anne@popradar.nl.

Contact

Algemeen: info@popradar.nl
Oefenruimtes: oefenruimte@popradar.nl
Programma: tijs@popradar.nl
Marketing/publiciteit: lenny@popradar.nl
Popradar Music Support: musicsupport@popradar.nl
Verhuur: layla@popradar.nl

Bezoekadres
Burgemeester Hovylaan 12
2552 AW Den Haag
Route

Postadres
Postbus 53400
2505 AK
Den Haag

KvK-nr

41153795

Telefoonnummer
088-0241400

Openingstijden Oefenruimtes
Je kunt bij ons 7 dagen in de week (ma t/m zo) van 14:00 tot 23:00 terecht voor het huren van een oefenruimte. Bel ons voor meer mogelijkheden op 088-0241400

Openingstijden Radar Cafe
Ma t/m do: 19:00u - 01:00u
Vr t/m za: 19:00u - 02:00u
Zo: Gesloten

Feestdagen