Reserveer je oefenruimte online!

Info & contact

Nieuws

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures beschikbaar.

Over ons

Popradar Den Haag, het voormalig Haags Pop Centrum, is een organisatie die zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen Den Haag. We beheren het grootste repetitieruimtecentrum van Den Haag en creëren nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten.

Op de locatie in Loosduinen beschikken we over 20 repetitieruimtes, een professionele geluidsstudio, verschillende les- en presentatieruimtes, het Radar Cafe met wekelijks programma en de grote Radar Zaal die je kunt huren voor optredens, feesten en meetings. Daarnaast worden er muzieklessen en bandcoaching gegeven door onder andere Ready To Play en Drumschool Stefan van de Brug.

Haagse acts kunnen bij Music Support aankloppen voor advies en (financiële) ondersteuning binnen hun route naar verdere ontwikkeling. We verbinden muzikanten, coaches, boekers, producers, publiek, beleidsmakers, initiatiefnemers en poporganisaties met elkaar.

Jaarlijks organiseren we de Haagse Popweek, een lokaal popfestival in de stad. Tijdens de Herfstvakantie vragen we een week lang aandacht voor Haags opkomend poptalent. De Haagse Popweek fungeert als een etalage van wat er momenteel speelt op het gebied van genres als pop, rock, indie, singer-songwriter, urban/hiphop en elektronica en is ook een week waarin talentontwikkeling centraal staat.

We beheren het alternatieve muziekplatform SuBmarine, dat altijd op zoek is naar nieuwe alternatieve muziekstromingen. SuBmarine is een laboratorium voor spannende, grensverleggende en nieuwe undergroundprojecten en begeeft zich op onbekende muzikale terreinen.

Muziekscholen

Ready To Play

In ons oefencentrum is Ready To Play de ontmoetingsplaats voor alle muzikanten. Hier ontmoet je andere muzikanten om mee in een band te spelen, samen optredens te regelen en om mee te jammen. Vergroot je netwerk en maak gebruik van al hun optreedmogelijkheden, bandcoaching, lessen, workshops en nog veel meer! Er worden lessen en workshops gegeven aan gitaristen, vocalisten, songwriters, basgitaristen, toetsenisten, drummers en bands in een enthousiaste omgeving met inspirerende coaches.

Veel bands en songwriters in Den Haag zijn reeds ondersteund door Ready To Play. Je krijgt les van bekende en/of geschoolde muzikanten die actief zijn in de professionele muziekwereld. Ready To Play heeft inmiddels ook al een flink aantal talenten met succes voorbereid op het toelatingsexamen voor conservatoria en andere muziekopleidingen voor beroepsmuzikanten. Ready To Play is de snelst groeiende organisatie op het gebied van muziekeducatie. Nieuwsgierig van wie je les krijgt? Check ons team.

Meer informatie? Bezoek de website van Ready To Play!

Drumschool Stefan van de Brug

Drumschool Stefan van de Brug is al jaren een van de populairste drumscholen van de regio. Sinds 2014 is de drumschool volgens lezers van de Slagwerkkrant een van de beste van de Benelux. Bij Drumschool Stefan van de Brug wordt 7 dagen per week privéles gegeven en worden regelmatig workshops en leuke uitjes georganiseerd.  

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek de website van Drumschool Stefan van de Brug.


Happy Horns

Happy Horns is al 20 jaar actief in het muziekonderwijs. Pim van der Hust verzorgt saxofoonlessen die worden gegeven in Popradar Den Haag. Ontspannen maar zorgvuldig wordt je de kunst van het musiceren bij gebracht aan de hand van moderne lesmethodes en meespeel cd's. De lessen zijn een half uur per week en dan leer je noten lezen, ritmiek, ademtechniek, maar ook aspecten als gehoortraining, harmonieleer en improvisatie krijgen de volle aandacht. De kosten zijn €75,- per maand, bel voor een proefles naar 0624766579 of mail happyhorns@casema.nl.

Vrijwilligers

Word vrijwilliger bij Popradar!

Wist je dat we bij Popradar op verschillende plekken met vrijwilligers werken? Je kunt bij ons ervaring op doen achter de bar, schoonmaak, de geluidstafel, op publiciteit en als fotograaf.

Daar krijg je leuke dingen voor terug: je werkt in een leuk en gemotiveerd team, je mag gratis gebruik maken van onze oefenruimtes, we organiseren regelmatig een borrel voor je, je krijgt een aantal consumptiebonnen en een vrijwilligersvergoeding per dienst en het leukst van alles: je bent de hele tijd met muziek bezig!

Als vrijwilliger bij Popradar krijg je ook de kans om ervaring op te doen op het gebied van evenementenorganisatie en op verschillende Haagse festivals zoals Sniester, Parkpop, SuBmarine, de Haagse Popweek en Winterfest.

Neem voor meer informatie contact op met anne@popradar.nl.

Haags Overleg Popmuziek

Het Haags Overleg Popmuziek (HOP) bestaat sinds 2014. In dit overleg zijn diverse Haagse poporganisaties vertegenwoordigd zoals Popradar Den Haag, Paard, Musicon, Stichting Aight, PIP, Popdistrict, Grote Markt, de RG Ruijs Stichting (o.a. Bevrijdingsfestival) en de popafdeling van CultuurSchakel.  

Tijdens het HOP gaan de vertegenwoordigers in op actuele zaken, activiteiten en worden projecten afgestemd, kennis en expertise gedeeld en mogelijke nieuwe samenwerkingsverbanden opgezet. De Haagse popscene en het popbeleid staan centraal.

Het HOP fungeert als vertegenwoordiging richting de Haagse politiek en de gemeente Den Haag. Tijdens verkiezingen of rondom andere (culturele) ontwikkelingen in de stad speelt het HOP een grote rol in de communicatie en het uitzetten van het popbeleid. Zo organiseert het Haags Pop Overleg ook het Haags Pop Debat. Het HOP vergadert twee keer per jaar: tijdens de Haagse Popweek in de herfstvakantie en in februari.

Hiernaast organiseert HOP aparte themabijeenkomsten. Bijvoorbeeld een seminar door een expert op het gebied van popbeleid, vergunningen of een succesvolle organisator uit een andere stad. Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom bij het HOP. Het Haags Overleg Popmuziek is er voor samenwerking en om het algemene Haagse popbelang te bewaken. Nieuwe initiatieven en ideeën kunnen vanuit dit overleg een formele aanvraag bij de Project Regeling Popmuziek Den Haag (POP) doen.

Projectregeling Popmuziek Den Haag (POP)

De Projectregeling Popmuziek Den Haag is een kleine subsidievoorziening voor popinitiatieven binnen de Haagse Popsector. Vanuit het Haagse Meerjaren Beleidsplan Kunst en Cultuur (2017-2020) is jaarlijks € 20.000,- beschikbaar voor projecten, programmering en festivals die de Haagse popcultuur ten goede komen. 

Voor wie is POP bedoeld?
POP is voor organisaties die zich in Den Haag bezighouden met (pop)muziek. De regeling helpt nieuwe initiatieven verder in de ontwikkeling. Ook bestaande initiatieven kunnen geld aanvragen voor nieuwe programma-onderdelen. Nieuwe initiatieven zonder rechtsvorm hebben de kans om bij het Haags Overleg Popmuziek een samenwerkingspartner te vinden, zodat de aanvraag door deze organisatie als 'host' kan worden ingediend. Zo krijgen nieuwe initiatieven ook de kans om (gedeeltelijke) financiering voor hun plannen te ontvangen en kan er makkelijk kennis en expertise worden gedeeld. 

Download hier het aanvraagformulier
Dowload hier het evaluatieformulier
Download hier de criteria

Download hier het logo van POP

Hoe werkt POP?
Je kunt maximaal drie jaar op een rij voor hetzelfde onderdeel een bijdrage ontvangen vanuit POP. Het maximumbedrag van een aanvraag is €2000 en mag maximaal 50% van de totaalbegroting zijn. Het geld moet aan de inhoudelijke kant worden besteed. De aanvragen worden ieder kwartaal beoordeeld, dus dien je aanvraag voor 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober in. 

Projecten die (nog) geen financiële bijdrage van de gemeente Den Haag ontvangen krijgen hierbij voorrang. Ontvang je wel subsidie, geef dan expliciet in je aanvraag aan welk (nieuw) onderdeel een bijdrage vanuit POP nodig heeft en waarom. Om een subsidie-aanvraag te doen is het belangrijk dat je organisatie een rechtspersoon is of heeft (stichting, vereniging), het project compleet weet te omschrijven en heldere begrotingen en afrekeningen indient.  

Het POP-budget wordt financieel en administratief beheerd door het Paard. Ingediende projecten worden vier keer per jaar aan de criteria getoetst en beoordeeld door de directies van het Paard en Popradar Den Haag onder onafhankelijk voorzitterschap van de Popunie uit Rotterdam. Om de beoordeling van aanvragen zo transparant mogelijk te houden kunnen deze drie organisaties geen aanvraag doen voor eigen activiteiten of projecten.

Contact

Algemeen: info@popradar.nl
Oefenruimtes: oefenruimte@popradar.nl
Programma: tijs@popradar.nl
Marketing/publiciteit: lenny@popradar.nl
Popradar Music Support: musicsupport@popradar.nl

Bezoekadres
Burgemeester Hovylaan 12
2552 AW Den Haag
Route

Postadres
Postbus 53400
2505 AK
Den Haag

KvK-nr

41153795

Telefoonnummer
088-0241400

Openingstijden oefenruimtes
Ma t/m zo: 14:00 - 23:00  

Openingstijden Radar Cafe
Ma t/m do: 19:00 - 01:00
Vr t/m za: 19:00 - 02:00
Zo: Gesloten

Feestdagen
- 30 mei 2019 (Hemelvaart) overdag gesloten, geopend vanaf 19.00
- 9 juni 2019 (1e Pinksterdag) hele dag gesloten
- 10 juni 2019 (2e Pinksterdag) overdag gesloten, geopend vanaf 19.00