Woensdag 12 mei 2021
Aanvang: 19:30

Drop It Like It's Hot | Livestream DemopitchEntree:
Locatie: Popradar Music Support Facebook

Bij Drop It Like It's Hot kun je iedere maand jouw song pitchen bij de crème de la crème van de Nederlandse muziekindustrie bestaande uit professionele artiesten, producers, radio dj's, songwriters, programmeurs en labels. Drop it Like It’s Hot is de plek om nieuwe artiesten te ontdekken, verse songs te checken en de wijsheden van het panel tot je te nemen. Kijk op 12 mei om 19:30 mee met de livestream via de Popradar Music Support Facebook pagina of ons Youtube account.

Wil je dat jouw opname wordt besproken? 

Meedoen met je track? Dat doe je door je demo en EPK te mailen naar musicsupport@popradar.nl. We koppelen je aan de sessie waarin je track het beste past.

Het panel van 12 mei wordt de komende tijd hieronder bekend gemaakt.

Estelle Stijkel - muzikant (Kovacs)

Estelle Stijkel is gitariste bij Kovacs. Ze schreef mee aan tracks van het album ‘Cheap Smell’, speelde op festivals als Lowlands Festival en Pinkpop Festival en tourt met de band regelmatig door Europa. Hiervoor speelde ze in Bells Of Youth, die ook veel hebben opgetreden en uit hebben gebracht. Ze studeerde af aan de Rockacademie en schrijft nu songs met verschillende artiesten. Ook is ze bezig met een nieuw eigen project waarover binnenkort meer bekend zal worden.

Linda van Leeuwen - Muzikant (The Great Communicators, Thijs Boontjes)

Het cv van Linda van Leeuwen lijkt meer op een boek dan op een a4tje. Na haar studie drums en zang op het Conservatorium van Amsterdam speelde ze onder andere in Bombay (Show Pig), Blaudzun en Sue the Night. Voor laatstgenoemde deed ze ook management en co-productie. Ook gaf ze les in het vak ‘Muzikaal Ondernemen’ op het ROC te Amsterdam en werkte ze als redactrice voor 3VOOR12 Den Haag. Nu maakt ze deel uit van het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en is ze de helft van het front-duo van de band The Great Communicators. 

Job Smit - Medeoprichter Mattan Records & resident bij Operator

Job Smit is een van de eigenaren van het Rotterdamse independent label Mattan Records. Mattan Records brengt muziek uit van o.a. The Vices en POM. Daarnaast verricht Mattan Records PR werkzaamheden in Nederland voor labels zoals Dirty Hit, AWAL en Chess Club Records. In het verleden heeft Job o.a. gewerkt voor MTV, VICE en het label Caroline Benelux (nu Virgin). Als promoter (radio, tv en pers) heeft hij gewerkt met artiesten zoals: Tame Impala, Underworld, Beck, Tamino, Rhye, Kate Tempest, Metronomy en De Staat. Ook is hij muziekprogrammeur van het International Film Festival in Rotterdam.