Zaterdag 27 februari 2021
Aanvang: 20:05

Sahil
Entree:
Locatie: Winterfest Recordings '21

De in Amerika geboren singer-songwriter Sahil Bahl is een ware woordsmid, gewapend met een gitaar en een honger naar een verhaal dat het vertellen waard is. Na zijn jeugd te hebben besteed aan het spelen van de clubscene in LA, ging hij op zoek naar avontuur en belandde uiteindelijk in Nederland, waar hij in 2016 zijn debuut folkalbum "First Breath at the Water's Edge" opnam en uitbracht, samen met twee singles "Praise". en "Holly." Tegen die tijd had Sahil al zijn unieke stijl van melodisch fingerpicking ontwikkeld, die een mix is van zowel folk als klassieke gitaartechniek, evenals zijn 'master of song'-benadering van het componeren van teksten die grootheden als Leonard Cohen en Bob Dylan weerspiegelen.

In april 2020 bracht Sahil zijn vervolg-EP 'Ask the Child' uit, een concept-EP die een persoonlijke verkenning is van de doorgewinterde muzikant van midden dertig, waarin hij de jeugd, de overgang naar volwassenheid en de toekomstperspectieven van een oudere, iets meer gevestigd perspectief.

Winterfest Recordings '21
Yes, we gaan online! De afgelopen maand zijn we met dertien bijzondere Haagse acts de krochten van ons historische pand in gedoken om live sessies op te nemen. We nemen je mee naar ons nieuwe café, de klassieke kapel, onze oefenruimtes en Hollandspoor studio op zolder voor een vol programma van hotte songwriters, bands en urban artists uit de stad. Zet jezelf op “aanwezig”, regel een volle koelkast en reserveer de avond van 27 februari in je agenda voor Winterfest Recordings ’21! Om 20:00 gaat de Winterfest Recordings video in première op ons Youtube kanaal.