Zaterdag 24 oktober 2020
Aanvang: 13:00

Professioneel SpeeddatenEntree: Gratis
Locatie: Online

Ook dit jaar kun je tijdens de Haagse Popweek weer professioneel speeddaten! Nu niet in de foyer van het Paard, maar online, covid-19-proof vanuit je eigen kamer. Tijdens de speeddates krijg je de kans om 1 op 1 in gesprek te gaan met professionals vanuit verschillende hoeken van de muziekindustrie en je eigen muziek te laten horen. Ben jij benieuwd welk label bij jou past, wat een A&R manager van je single vindt en of je komend jaar meer liveshows kunt binnenslepen met behulp van een boeker? De speeddates zijn dé manier om antwoorden te krijgen op zulke vragen, virtueel te netwerken en jouw act in de kijker te spelen.

Let op: alle speeddate plekken zitten vol.

Dit zijn de vijf professionals waarmee je een gesprek kunt aanvragen:

Lotte Sterk - A&R Manager Warner Music Benelux
Na haar studie Psychologie volgde Lotte de opleiding Composition & Music Production aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Al tijdens haar studie begon ze voor verschillende muziekbedrijven te freelancen als componist, onderzoeker en producer. Dat leidde tot een fulltime baan bij MassiveMusic als A&R-manager en music researcher. Na haar werk voor MassiveMusic vond zij een focus als freelance A&R consultant en music curator, onder andere voor Apple Music. Al die opgedane ervaring combineert ze in haar nieuwe functie: A&R-manager Nederland bij Warner Music Benelux.

David Koster - A&R Manager bij Caroline Benelux 
David Koster is A&R Manager bij Caroline Benelux. Dit label brengt muziek uit van onder andere Tame Impala, Tom Misch, Ghost, Aitch, Denzel Curry, The Shins en Marilyn Manson. In de Benelux heeft Caroline ook een mooie lokale stal met bijvoorbeeld Chef’Special, De Staat, Tamino, Selah Sue en GIAN. Van 2010 tot 2019 was David werkzaam bij Top Notch.

Marieke McKenna - Mink Records
Marieke McKenna (London, 1994) is de oprichter van het onafhankelijke record label Mink Records, manager (Jeangu Macrooy en Torii), creative director en A&R scout. Mink Records is een relatief jong label dat al veel teweeg heeft gebracht als steunende kracht achter (inter)nationale successen van acts als Pitou, The Visual, Torii en The Mighty Breaks. Het label staat bekend om het naar voren duwen van artiesten met een niet-mainstream geluid via een nauwkeurig en scherp business plan, zonder creatieve concessies te maken. In 2019 stichtte Marieke een joint venture ‘Mink Music Publishing’, samen met Cloud 9 Publishing, met als doel om publishing en sync kansen te creëren voor opkomende artiesten. Ook wordt ze vaak gevraagd als gastspreker bij onderwijs instanties, zoals het Abbey Road Institute, Codarts en Conservatorium van Amsterdam, en zit ze in panels tijdens conferenties als Eurosonic, The Great Escape en VNPF. Ze is ook nog een enthousiast verzamelaar van muziek en draait regelmatig als DJ op events.

Pien Feith - Boeker bij Friendly Fire
Pien Feith is boeker bij Friendly Fire, een boekingskantoor in Amsterdam dat zowel Internationale als Nederlandse artiesten boekt en daarnaast Festivals organiseert zoals Indian Summer, Tuckerville en Best Kept Secret. Pien leerde de muziekwereld in Nederland voornamelijk kennen als muzikant en rolde via het programmeren van muziek op festivals door naar boekingen. Bij Friendly Fire richt Pien zich op Nederlands talent en boekt artiesten zoals Pip Blom, Nana Adjoa, Merol en Roxeanne Hazes.

Rakesh Kanhai - Artiesten ontwikkelaar/creative director 
Rakesh Kanhai heeft ruim 15 jaar ervaring als podiumkunst beoefenaar en telt daar sinds kort 10 jaar als artiesten ontwikkelaar/creative director bij op. Zijn eigen ervaringen en oog voor publiek dat hij overgehouden heeft aan jaren DJ’en, heeft hij omgezet naar het stroomlijnen van de ervaring van andere artiesten. Hij heeft met zijn bedrijf Prestige Worldwide aan de basis gestaan van het succes van verschillende doorgebroken talenten waaronder Naaz, Rimon & Joshua J. Hij bouwt samen met de artiest aan het vertalen van de visie naar een show/productie. De combinatie van het begrijpen van de taal van de artiest, maar ook de andere takken van sport die komen kijken bij een productie zorgen ervoor dat hij efficient en doeltreffend een show kan neerzetten die het beoogde gevoel van de artiest overtuigend overbrengt naar het publiek middels een sterk verhaal.


Het professioneel speeddaten zit stampvol. Houd onze social media pagina's in de gaten voor updates.