Reserveer je oefenruimte online!

Vrijdag 13 maart 2020
Aanvang: 18:15-21:00

Meet The Urban Pro’s #7Entree: Gratis (wel even aanmelden)
Locatie: De Blauwe Kamer

Is jouw muziek wel beschermd en weet je voldoende over muziekrechten? Music Right on Tour vertelt je alles hierover tijdens de 7e editie van Meet The Urban Pro’s op 13 maart.

Het blijft voor veel muzikanten een bijna onmogelijke puzzel: muziek en recht. Zeker binnen de urban scene is de kennis hierover beperkt, maar ook voor de popscene is het vaak onbekend terrein. Moet bijvoorbeeld de hele crew of band zich aansluiten bij Buma/Stemra? Krijg je voor optredens ook geld van Sena? En wanneer is het handig om lid te worden van NORMA? Om deze vragen te beantwoorden, organiseren CultuurSchakel en poppodium PAARD deze Meet The Urban Pro’s (MTUP) daarom samen met Popradar Academy en Music Rights on Tour.

Music Rights on Tour is een initiatief van Nederlandse rechtenorganisaties, waar alle expertise over muziekrecht samenkomt. Het programma bestaat uit presentaties van Silvia Biemans (Sena), Yacine N'Diaye (NORMA) en Esther Maijer (Buma/Stemra), waarna er tijd is voor vragen.

Wie ontvangen vergoedingen vanuit auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, en wat moeten ze hiervoor doen? En hoe zit het nu precies met het naburig recht, wie ontvangt vergoedingen van NORMA en Sena? Welke rol iedere rechtenorganisatie speelt, komt deze avond uitgebreid aan bod. 

Datum: 13 maart 2020
Tijd: 18.15-21.00 uur
Locatie: De Blauwe Kamer, Grote Markt 25 in Den Haag (boven Hoender & Hop)

Programma
18.15 uur Inloop
18.45 uur Introductie sprekers en algemene toelichting
19.00 uur Presentatie Sena door Silvia Biemans
19.20 uur Presentatie Buma/Stemra door Esther Maijer
19.40 uur Presentatie NORMA door Yacine N'Diaye 
20.00 uur Borrel
21.00 uur Einde bijeenkomst

Na iedere presentatie kun je jouw vragen stellen aan de spreker. Ook kun je tijdens de borrel je 1-op-1 afspreken met de organisaties, door je bijvoorbeeld direct in te schrijven, issues te bespreken of vragen te stellen.

Wil jij meer weten over muziekrecht? Meld je dan snel aan via de website.

Neem voor vragen contact op met Joan Biekman, adviseur Cultuurparticipatie van CultuurSchakel via joanbiekman@cultuurschakel.nl.

Zet 15 mei alvast in je agenda, want dan is Meet The Urban Pro's #8 zoals altijd weer in het Paardcafé.