Zaterdag 19 oktober 2019
Aanvang: 13:00

Writing Camp | Ready to Play (UITVERKOCHT)Entree: €5-€10 - tickets
Locatie: Ready To Play, Popradar Den Haag

Het Writing Camp is uitverkocht. Er zijn ook geen tickets aan de deur.

Ready To Play organiseert een Writing Camp tijdens de Haagse Popweek! Drie Haagse topsongwriters, ieder met hun eigen specialiteit, gaan in losse workshops met je aan de slag. Hoe begin je aan een eigen tekst? Wat maakt het verband tussen woorden en melodie zo magisch en wat kun je aan je uitspraak doen? Songwriter René van der Zee (Cooper) weet er alles van. Songwriter/producer Vince van Reeken (o.a. ex DI-RECT) neemt je mee in het proces van beats maken: hoe bepaal je welke sound je song nodig heeft en hoe maak je een passende vette beat die in dienst staat van je track? En tot slot helpt Rianne Walther (The Indien) je op weg met het schrijven van je eigen song: hoe zet je een idee, gevoel of inspiratie om in een liedje? Wat maakt een melodie sterk en wanneer is een nummer af? 

De workshops duren anderhalf uur en zijn los te bezoeken voor €5. Als je het hele writing camp volgt betaal je slechts een tientje. Volg deze ticketlink en selecteer je keuze (writers camp of losse workshop). Vergeet je demo en instrument niet! Er zijn maar zeer beperkt tickets voor de workshops, dus scoor je kaartje in de voorverkoop. Onverhoopt verhinderd? Neem contact met ons op, dan kunnen we iemand anders blij maken.

René van der Zee: lyrics (13:00u-14:30)
Sommigen schudden ze uit de mouw, en anderen broeden er maanden op: lyrics. Het is duidelijk dat er geen formule is voor het schrijven van goede teksten, maar er zijn wel manieren die het tekstschrijven een stuk behapbaarder kunnen maken. In deze masterclass, onder leiding van René van der Zee (COOPER), gaan we hier dieper op in: over welke onderwerpen schrijf je, hoe gebruik je metaforen en waardoor laat jij je inspireren? Deze masterclass helpt je om de manier van lyrics schrijven te ontdekken die voor jou het beste werkt. Deze masterclass is dus een uitgelezen kans om jouw lyrics naar een hoger niveau te tillen.

Vince van Reeken: Beat & Sound (14:30u-16:00u)
Als het aankomt op songwriting zou je misschien denken: je schrijft een akkoordenschema en een melodie en that’s it: de song is af. Maar na het nemen van deze stappen is er nog een hele wereld die het niveau van je liedje enorm op kan krikken: de productie. Hoe bepaal je welke sound je song nodig heeft en hoe maak je een passende vette beat die in dienst staat van je liedje? Vince van Reeken (ex DI-RECT) zal ons tijdens deze masterclass meenemen in zijn songwritingproces en laten zien welke rol sound hierin inneemt. Stel tijdens deze masterclass al jouw prangende vragen over het maken van sounds en beats en neem vooral je eigen song mee (met of zonder productie).

Rianne Walther: Wat maakt een goed liedje? (16:00u-17:30u)
Een liedje kan goed zijn omdat het je niet meer loslaat, je ontroert, je op het verkeerde been zet, of klinkt zoals geen enkel ander liedje klinkt. In deze songwriting masterclass zal Rianne Walther (The Indien) hier dieper op ingaan. Zij zal zich toespitsen op de rol van toplines in het schrijven van een goede song en hoe je dit zelf het beste aanpakt. Hoe maak je een melodie interessant en hoe verwerk je bijvoorbeeld de boodschap van je nummer in de melodie? Het wordt een interactieve masterclass dus neem je demo of instrument mee!