Reserveer je oefenruimte online!

Woensdag 25 september 2019
Aanvang: 19:30

Popradar Academy | Leven van muziekEntree: €5 - tickets
Locatie: Het Magazijn, Grote Markt 10

Die ene vraag waarvan je weet dat ‘ie gaat komen als je net op een feestje hebt verteld dat je muzikant/producer/songwriter/artiest bent: “En, kun je daar een beetje van leven?” We gaan het niet hebben over hoe (on)gepast het is om dat aan iemand te vragen (oké, misschien heel even dan), maar deze Popradar Academy gaat over hoe je dat regelt, leven van je muziek. Is het een lucky shot, draait alles om hits of zijn er meer wegen die naar Rome of een goed gevulde bankrekening leiden? De panelleden weten er alles van en delen hun ervaringen met jullie onder leiding van host Marco Bijsterbosch. 

Robin Veldman (producer/songwriter/muzikant)
Tracks maken, dat is wat Robin doet. Elke dag in zijn studio, bijvoorbeeld met Steen, Ava Nova, Playground Zer0, Pat Smith, Splendid, Caro Emerald, Ted Beats of alleen. “Robin, kom je buiten spelen?” “Nee, moet tracks maken.” klinkt het doorgaans. Je zou het kunnen proberen met een foto van zijn kat of Fleur of een wielrenwedstrijd op TV, maar anders komt Veldman zijn analoge cave echt niet uit. Bevriende muzikanten weten dat ze bij hem moeten zijn met “domme” vragen over Sena, Buma/Stemra en Norma, want hij regelt die shit goed en ja, hij kan ervan leven. Stel al je vragen over (geld verdienen met) studiowerk, auteursrecht en op radio/tv spelen aan Robin en gij zult cashen.

Popradar Academy is een maandelijkse masterclass over alles wat je moet weten om verder te komen in de muziekbusiness. Iedere maand nodigen we ervaren professionals uit om hun kennis en visie met je te delen over onderwerpen als imago, rechten, boekingen, netwerken, productie en geld. 

De sessies vinden elke vierde woensdagavond van de maand plaats op verschillende locaties en zijn interessant voor muzikanten, producers, acts, managers en andere muziekfreaks met ambitie. De panelleden en workshopleiders van Popradar Academy wisselen per editie en werken op professioneel niveau met alle muziekgenres in de popscene. 

Popradar Academy wordt georganiseerd door Popradar Music Support in samenwerking met CultuurSchakel en Paard. Music Support is de organisatie binnen Popradar Den Haag die zich inzet voor de ontwikkeling en het nationale netwerk van de lokale popscene. 

Ticket: €5
Aanvang: 19.30
Locatie: Het Magazijn, Grote Markt 10