Woensdag 25 september 2019
Aanvang: 19:30

Popradar Academy | Leven van muziekEntree: €5 - tickets
Locatie: Het Magazijn, Grote Markt 10

Die ene vraag waarvan je weet dat ‘ie gaat komen als je net op een feestje hebt verteld dat je muzikant/producer/songwriter/artiest bent: “En, kun je daar een beetje van leven?” We gaan het niet hebben over hoe (on)gepast het is om dat aan iemand te vragen, maar deze Popradar Academy gaat over hoe je dat regelt, leven van je muziek. Is het een lucky shot, draait alles om hits of zijn er meer wegen die naar een goed gevulde bankrekening leiden? De panelleden weten er alles van en delen hun ervaringen met jullie onder leiding van host Marco Bijsterbosch.

Robin Veldman (producer/songwriter/muzikant)
Tracks maken, dat is wat Robin doet. Elke dag in zijn studio, bijvoorbeeld met Steen, Ava Nova, Playground Zer0, Pat Smith, Splendid, Caro Emerald of alleen. Bevriende muzikanten weten dat ze bij hem moeten zijn met “domme” vragen over Sena, Buma/Stemra en Norma, want hij regelt die shit goed en ja, hij kan ervan leven. Stel al je vragen over (geld verdienen met) studiowerk, auteursrecht en op radio/tv spelen aan Robin en gij zult cashen.

Jantine Annika Heij (songwriter/vocalist/producer)
Jantine is 28 en reist de wereld over om songs te schrijven. Deze vrouw maakte tracks met artiesten als Skrillex, Ryan Lewis en Hardwell, werkte met de writing teams van Selena Gomez, Miley Cyrus en Demi Lovato en met schrijvers als Andrew Goldstein & Nat Dunn. Ze tekende onlangs een deal met Sony/ATV en heeft al meerdere nummer 1 hits op haar naam staan. Hallo! Hoe dan? Op 25 september is ze in Nederland en legt ze uit hoe zij kan leven van haar muziek. 

Valentijn Bannier (muzikant)
Valentijn wilde vroeger eigenlijk het circus in, maar nadat 'ie Red Hot Chili Peppers op het podium zag kwam hij tot de conclusie dat je ook met je muziek de wereld rond kunt. Hij is vast lid van Zuco103 en toerde al in 15 verschillende landen met acts als Giovanca, Ruben Hein, Lefties Soul Connection en Skip & Die. Verder heeft Valentijn nog twee eigen acts waar hij zijn creativiteit op botviert: Koffie en Cirque Valentin. Iemand die zichzelf zo de verdommenis in toert moet toch binnen lopen? Dat gaat Valentijn je haarfijn uitleggen.

Popradar Academy is een maandelijkse masterclass over alles wat je moet weten om verder te komen in de muziekbusiness. Iedere maand nodigen we ervaren professionals uit om hun kennis en visie met je te delen over onderwerpen als imago, rechten, boekingen, netwerken, productie en geld. 

De sessies vinden elke vierde woensdagavond van de maand plaats op verschillende locaties en zijn interessant voor muzikanten, producers, acts, managers en andere muziekfreaks met ambitie. De panelleden en workshopleiders van Popradar Academy wisselen per editie en werken op professioneel niveau met alle muziekgenres in de popscene. 

Popradar Academy wordt georganiseerd door Popradar Music Support in samenwerking met CultuurSchakel en Paard. Music Support is de organisatie binnen Popradar Den Haag die zich inzet voor de ontwikkeling en het nationale netwerk van de lokale popscene. 

Ticket: €5
Aanvang: 19.30
Locatie: Het Magazijn, Grote Markt 10