Reserveer je oefenruimte online!

Vrijdag 14 december 2018
Aanvang: 18:30

DROP IT LIKE IT’S HOT #2 | Haagse Song van het JaarEntree: Gratis
Locatie: Paard, Den Haag

Je bent muzikant, vocalist en/of producer, maakt je eigen songs, speelt in een band of je managed een act. Hoe krijg je jouw muziek de wereld in, zodat ‘’de mensen’’ het ook echt gaan horen? Welke media moet je benaderen, hoe pak je dat aan en hoe kom je op de radio? En wat vinden de professionals van je nieuwe songs?

Tijdens de tweede editie van DROP IT LIKE IT’S HOT kun je voor de uitreiking van de Haagse Song van het Jaar al die vragen en je nieuwe/beste tune pitchen bij een panel van topprofessionals. Neem al je vragen en een usb stick met jouw muziek mee mee en gooi ze in de groep! Host Marco Bijsterbosch (programmeur Grote Markt, Den Haag en Sniester) leidt het gesprek. De entree is gratis, je hoeft je alleen in te schrijven bij aankomst. 

In het panel
Werkt je muziek op de radio? Goede vraag om te stellen aan Menno Visser, muzieksamensteller voor Eva Koreman in 3voor12 Radio op NPO 3FM en Leo Blokhuis op NPO Radio 2. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de muziekindustrie, ook als popjournalist. Menno vist in alle mogelijke alternatieve genres op zoek naar verrassende hits.

Als muzieksamensteller voor Nederlands' grootste urban radiostation NPO FunX, is Patrick Coelho verantwoordelijk voor de on-air en online playlists, charts en het muziekbeleid van het station. Daarnaast presenteert en ontdekt hij talenten voor de talentenshow van FunX, FunX Talent. Los van zijn werk bij FunX produceert hij muziek voor verschillende artiesten.

Camiel Meiresonne is songwriter en frontman in Son Mieux. Al vanaf het begin loopt hun carrière als een speer: single ‘Even’ werd 3FM Megahit en 'Easy' gebruikt als tune onder een grote reclamecampagne van ING en op Spotify werden de songs van Son Mieux meer dan 12 miljoen keer gestreamed. Ook was de band regelmatig te gast bij onder meer Radio 2, Veronica, Radio 538, De Wereld Draait Door en RTL Late Night, dit alles nog steeds zonder een eerste album te hebben uitgebracht! Camiel deelt zijn ervaringen en visie met je tijdens de panelsessie. 

Tim van der Zalm is de manager van de band DI-RECT en singer- songwriter Emil Landman. Daarvoor werkte hij met Soul Sister Dance Revolution en TAYMIR. Het reilen en zeilen van de business rondom een act, het maken van plannen en strategieën, netwerken en lobbyen zijn een aantal van de taken die hij op zich neemt. Naast artiestenmanagement begeleidt Tim ook het YouTube kanaal DBK en zit hij in het bestuur van Stichting Brouhaha.

We kunnen je muziek alleen bespreken als je hem van tevoren aanlevert, dus als je er zeker van wilt zijn dat je demo wordt beluisterd stuur dan een mail met je epk (electronic presskit) en je track op .mp3 formaat naar lenny@popradar.nl om je aan te melden. 

Blijf na afloop van de sessie vooral in het Paard om een drankje te drinken en na te praten met de panelleden en je mede-muzikanten. Om 21 uur begint het programma van De Haagse Song van het Jaar, ook dat feestje mag je niet missen! 

Voor wie is dit leuk
Muzikanten, producers, vocalisten, bands, managers en andere serieuze muziekfreaks. De panelleden van DROP IT LIKE IT’S HOT wisselen per editie en werken op professioneel niveau met alle genres in de popscene, van urban en rock tot electronica en alles er tussenin.

Tijdschema
18:30 Inloop en inschrijving (wees er om 18:30 om je in te schrijven en niets van de sessie te missen)
19:00 - 20:00 DROP IT LIKE IT’S HOT panelsessie
20:00 - 21:00 Borrel met panelleden en muzikanten
21:00 Start Haagse Song van het Jaar 

Entree: Gratis

Locatie: Paard, Prinsegracht 12, Den Haag

DROP IT LIKE IT’S HOT #2 wordt georganiseerd door Popradar Den Haag in samenwerking met Cultuurschakel en de Haagse Song van het Jaar.