Reserveer je oefenruimte online!

Vrijdag 26 oktober 2018
Aanvang: 19:00

Popradar Clubtour | Haagse Popweek
Entree: Gratis
Locatie: Popdistrict, Grote Markt

What’s new in the scene? Popradar Den Haag doopt vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober tot het Haagse Popweekend, waarin je een topselectie van de nieuwe lichting lokale hete acts op verschillende locaties in de stad kunt checken. De Popradar Clubtour geeft je de kans om op je vrije vrijdagavond van kroeg naar club te hoppen en een serie uiteenlopende showcases mee te pakken. Bekijk hieronder het programma en stippel je eigen route uit. Alle optredens zijn gratis toegankelijk!

Tijdschema
Paardcafe, Den Haag
19.30 - 20.00: Esther de Jong / Pyke
20.15 - 20.45: BOSKAT
21.10 - 21.50: Fets
22.20 - 23.00: APA 

De gekke geit
20.30 - 21.00: OONA
22.00 - 23.00: Henk & Melle dansmuziek 

De Zwarte Ruiter Den Haag
23.30 - 00.10: STiCKFiGS
00.30 - 01.30: Supersonic Blues 

Het Magazijn
20.00 - 23.00: GUAP Night x Haagse Popweek
00.00 - 05.00: Het Magazijn . Dazion & Steve Motto | Haagse Popweek 

Paardcafé
Androgene bezwerende vocalen raken versmolten in de expressionistische klanken van FETS. Chet Baker meets Kurt Cobain.

Het duo BOSKAT produceert luide, alternatieve rock ‘n’ roll. Met scherpe riffs. Puntige songs en een gestoorde dynamiek hakken Fabian en Vincent in op je trommelvliezen en gemoedstoestand.

De alternatieve indieband APA maakt nostalgische popsongs die doen denken aan het vroege Coldplay, Tame Impala en een kleine dosis The Beatles. Onlangs verscheen debuutsingle 'On My Way' en tourde de band door het land als voorprogramma van DI-RECT.

Pyke is een songwriter met een karakteristieke stem en rake, melancholische nummers die door merg en been gaan. Bitterzoete dromerige acidfolk met een Britpoppy verve.

Esther de Jong (Dokkum) schrijft Nederlandse dagboekmuziek. Met nummers over liefde, (ver)dwalen en hartpijn sleurt ze je mee naar een ondergrondse wereld. Esther speelt in het kader van een uitwisseling met Culturele Hoofdstad 2018 Leeuwarden. Dit optreden is tot stand gekomen door een samenwerking van Popfabryk, Neushoorn Leeuwarden, Paard en Popradar Den Haag.

Gekke Geit
Je kunt het Haags-Rotterdamse electronic art pop duo OONA gerust in één adem noemen met Little Dragon, James Blake, Banks en Bjørk.

Henk en Melle hebben een dansplaat gemaakt. Geen gedoe en gesleep met muziekinstrumenten. Een usb stick met dansmuziek erop. Daar kunnen de mensen lekker op dansen. Heel misschien zingen Henk & Melle soms wat mee. Omdat ze ook iets te doen moeten hebben. Het is eigenlijk nu al een gezellige avond.

Zwarte Ruiter
Punkrocktrio StiCKFiGS is hard, snel, luistert goed weg, maar is tegelijkertijd verrassend complex voor het genre waarin ze zich bevinden. Een fris en vernieuwend punkgeluid.

De leden van Supersonic Blues delen een gemeenschappelijke obsessie voor obscure, groovy, heavy en fuzzed out muziek uit de jaren '60 en '70. Vettige jams geïnspireerd door The Hendrix Experience, Blue Cheer, the MC5 en Cream.

Het Magazijn
GUAP Night, hét nieuwe podium voor Haags talent op het gebied van hiphop en R&B, maakt een uitstapje naar Het Magazijn! Tijdens GUAP Night draaien lokale DJ’s de dikste tracks en kun je door middel van korte showcases kennis maken met bekend en onbekend talent uit de scene. DJ Rashan, RWMG en Locks Vegas zijn bevestigd. GUAP Night is een initiatief PAARD, CultuurSchakel, Musicon, Haags Hiphop Centrum, Theater de Vaillant, Studio S, Level Urban Pro, Young Agga op DenHaag.fm, Go Hard – rappen op school, Urban Daughter, De Mussen en Young & Zakelijk.

Vanaf 00.00 uur staan er twee helden uit de Haagse elektronische muziekscene. Dazion, die met zijn liefde voor drumcomputers, analoge synthesizers en gitaar effectpedalen een geheel eigen sound creëert en Steve Motto die met zijn hoogstaande electro elke dansvloer weet mee te slepen. Dé plek om tot diep in de nacht je Haagse Popweek af te sluiten!

Klik hier voor het Facebook evenement.