Vrijdag 15 juli 2022
Aanvang: 21:00

Loveth + Laura Palmer
Entree: Gratis
Locatie: Radarcafé

Op 15 juli komt Loveth Besamoh met zijn support band "Laura Palmer" naar het Radarcafé!

Loveth Besamoh
Loveth Besamoh is een 22-jarige producer en songwriter uit Den Haag en Rotterdam. In 2014 migreerde hij naar Nederland vanuit Kameroen, waar zijn liefde voor muziek versterkte.

Loveth groeide op in een zeer muzikale en ritmische omgeving. Hij speelde percussie in de kerk en op kostschool, wat als een goede ritmische achtergrond diende. In Nederland werd hij blootgesteld aan muziekgenres waar hij in Kameroen nog nooit van had gehoord. Al deze nieuwe geluiden in combinatie met zijn ritmische achtergrond in Kameroen inspireerden hem om zijn eigen muziek te creëren.
Hij leerde zichzelf gitaar spelen en begon zijn reis als songwriter. Later richtte hij een aantal bands op en speelde daarin (o.a. Lorne en Bed). Daarnaast experimenteerde Loveth met muziekproductie in zijn slaapkamer, waar hij de basisbeginselen van opnemen en produceren leerde. Om deze vaardigheden verder te ontwikkelen, schreef hij zich in bij Albeda Music Production waar hij momenteel muziekproductie studeert. Zijn passie voor muziek beperkt zich niet alleen tot het produceren van muziek, hij is ook een multimedia platform begonnen, Fuzz genaamd, waar ze opkomende talenten uit het hele land laten zien.

De muziek van Besamoh is een fusie van genres, variërend van elektronica, afro-rock, jazz, post-punk, soul en ritmes waar hij naar luisterde en die hij speelde in de kerk in Kameroen. Loveth probeert zijn roots terug te brengen in al zijn producties. Hij mengt en verschuift genres met gemak om zijn psychische muziek te creëren. Hij begon zijn soloproject "Loveth Besamoh" tijdens het begin van de pandemie en schreef en produceerde vervolgens een aantal singles en een EP in zijn appartement in Den Haag. Tevreden met zijn eerste project stelde Loveth een Eclectic band samen om hem live te ondersteunen.
De Loveth Besamoh band speelde een aantal optredens en festivals waaronder North Sea Round Town, en Fyre XR. Er zijn een tournee, ep, visuals, singles en videoclips in de maak voor 2022. Zijn debuutalbum (waarvan de datum nog moet worden bekendgemaakt) is ook in de maak.

Lees hier meer over Loveth Besamoh.

Laura Palmer
Een belichaming van Shoegaze, met een snufje moderne experimentatie. Laura Palmer is een 4-koppige groep die catchy gitaar hooks balanceert met zweverige drones, versterkt gitaarlawaai en experimentele vocale manipulatie. 

Lees hier meer over Laura Palmer.