Reserveer je oefenruimte online!

Leeuwarden en Den Haag slaan handen ineen voor artist in residence Pyke & Esther de Jong


Poppodia Neushoorn en Paard en poporganisaties Popradar Den Haag, Popfabryk Leeuwarden en Friesland Pop hebben de handen ineengeslagen voor een artist in residence in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden. Esther de Jong (Leeuwarden) verkent samen met Haagse singer-songwriter Pyke onze muziekscene tijdens de Haagse Popweek en Pyke gaat op zijn beurt naar Leeuwarden. De twee artiesten ontmoeten elkaar op zaterdag 20 oktober bij The Shore en spelen daar ieder een eigen set op het strand.

De rest van de week neemt het tweetal deel aan een aantal seminars, workshops en masterclasses. Zo gaan ze zondag 21 oktober naar de demodag Drop It Like It's Hot, waar ze 's avonds dineren met professionals. Ook doen ze mee aan de workshop DIY-recording en volgen ze de masterclass lyrics van Guus van der Steen.

In het oefenruimtecentrum van Popradar Den Haag gaan ze samen aan de slag met hun songs. Op donderdag 25 oktober duiken ze de Holland Spoor studio, op zolder van Popradar Den Haag, in om het resultaat van die week op te nemen. Ze sluiten de artist in Residence af op vrijdag 26 oktober tijdens de Popradar Clubtour in het Paardcafe, waar ze beiden zullen spelen.

Pyke is een songwriter met een karakteristieke stem en rake, melancholische nummers die door merg en been gaan. Bitterzoete dromerige acidfolk met een Britpoppy verve. De songs zijn bewapend met catchy refreintjes die je bij de lurven grijpen.

Esther de Jong (Dokkum, 1994) schrijft Nederlandse dagboekmuziek. Met nummers over liefde, (ver)dwalen en hartpijn sleurt ze je mee naar een ondergrondse wereld; daar waar het weliswaar grotendeels al benauwend, grijs en grauw is maar waar altijd ruimte is om nóg dieper te graven.